Barcelonautes

Propostes per a escoles

Propostes escolars de Barcelonautes

Us adjuntem les propostes més bàsiques, tot i això, ho podem adaptar a les vostres necessitats, ja sigui, fer una descoberta del barri on viviu, organitzar alguna ginkama, visitar l’interior d’algun monument o parc que pugui ser del vostre interès o fins i tot fer l’activitat en diferents idiomes.

Creiem que després d’aquest any que hem passat en què els infants han pogut sortir poques vegades de l’escola, és una proposta que pot ser del vostre interès.

Les visites tenen una durada aproximada de 2 hores i tenen un preu de 7€ per alumne (impostos no inclosos), amb la possibilitat d’afegir-hi complements com poden ser entrades a monuments o un dossier per treballar el tema a l’aula o durant el recorregut.

Propostes

Barcino

Descobrirem les restes arqueològiques d’època romana, de quan Barcelona es deia Barcino i de la que conservem l’aqüeducte,la via sepulcral, la muralla, el forum, el temple d’August, les termes de mar i els carrers principals.

Contacte

De Barcino a Barchinona

Passejarem per Ciutat Vella tot descobrint els punts més importants que han marcat el seu creixement des d’època romana fins a l’Edat Mitjana.

Us oferim dues opcions:

ruta completa pel Barri Gòtic.

ruta completa pel Barri Gòtic i Barri de la Ribera.

Contacte

Una de gremis

El barri de la Ribera amb la joia gòtica de Santa Maria del Mar i les cases del Carrer Montcada i els carrers dedicats als oficis ens permetrà fer un viatge al passat medieval de Barchinona… Acabarem l’activitat al Mercat del Born, on podrem veure de primera mà les restes de la ciutat desapareguda després de la Guerra de Successió.

Contacte

Picasso a Barcelona

Visitar el Museu Picasso de Barcelona és conèixer les obres d’infantesa i de joventut en un museu únic al món, i que ens permetrà al final del recorregut, comprendre el cubisme amb les obres aquí exposades.

Opció 1 - visita del museu (les entrades s'haurien de pagar a part)

Opció 2 - recorregut pels espais més emblemàtics de Picasso a la ciutat

La Barcelona de 1714

Un recorregut pels escenaris de la Guerra de Sucessió al barri de la Ribera que ens permetrà veure la transformació de la ciutat i conèixer la vida qüotidiana dels barcelonins abans i després del conflicte, amb especial atenció a les restes arqueològiques del Mercat del Born.

Contacte

La Guerra Civil

Les empremtes de la Guerra Civil encara són molt presents a la ciutat, ens permeten descobrir un conflicte que va afectar a milers de persones i ens donen peu a reflexionar d’uns fets que van transformar la societat del moment.

Contacte

L'eixample i el Pla Cerdà

Amb el passeig de Gràcia com a eix central, descobrirem l’aparició del barri de l’Eixample, amb els seus xamfrans i illes de cases característiques, la tipologia de carrers i edificis. Coneixerem l’arquitectura modernista tot analitzant algunes de les seves cases més característiques i treballarem el context en què es van construir en un moment de revolucions: industrial, cultural i artística.

Treballarem algunes de les grans famílies del moment i els arquitectes que les van fer encara més grans.

Contacte

Descobreix el teu barri

Com a especialistes en la ciutat de Barcelona i els seus barris, us proposem la descoberta dels elements patrimonials més destacats del vostre barri, en una visita que podem adaptar a les vostres necessitats.

Si no sou de la ciutat i teniu ganes de descobrir un barri concret, també hi sereu benvinguts.

Contacte

Contacte

Email